Komplett salgsoppgave

Klaus Egges vei 46

Innholdsrik enebolig beliggende innerst i blindvei rett ved barneskole - Helt ny underetasje - Sol/utsikt - Garasje

  • Totalpris 10 151 244
  • Prisantydning 9 900 000
  • Omkostninger 251 244
  • BRA 176m2
  • P-Rom 172m2
  • Tomteareal 629m2
  • Soverom 4
  • Bad 2
  • Byggeår 1983
  • Boligtype Enebolig
  • Eierform Selveier
  • Energimerke G

Om boligen

Klaus Egges vei 46 - innholdsrik enebolig over 2 plan med fin beliggenhet innerst i blindvei. Klaus Egges vei er en attraktiv, rolig og meget barnevennlig gate. Området er kjent for et trygt og godt bomiljø, med kort bilfri skolevei til Vassbonn barneskole og kort trygg vei til Ingieråsen ungdomskole. Flere barnehager i nærheten. Kort gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til Oslo og Kolbotn sentrum.

Eiendommen er godt vedlikeholdt og har en helt ny underetasje. Inneholder blant annet 4 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken, stort garderoberom og innvendig bod samt stort lagringsloft. Utvendig er det flere boder, stort plenareal til glede for store og små, hyggelig beplanting og flere uteplasser med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Flott utsikt. Parkering i garasje og på gårdsplass.

  • Eiendommen

    Beliggenhet
    Klaus Egges vei er et attraktivt, rolig og meget barnevennlig boligområde. Området er kjent for et trygt og godt bomiljø for barn og voksne.

    Gangavstand til Gjersjøen med bade- og fiskemuligheter. Kort gange til Kolbotn sentrum hvor man finner alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Tårnhuset Bistro, Vinoria, Kullebunden Spiseri, m.m.

    Svært gode kollektivforbindelser, med bussholdeplass (Gjersjøen) i umiddelbar nærhet (buss 83 til Jernbanetorget) og ca. 15-20 min. gange til Kolbotn togstasjon med hyppige avganger, toget tar ca 19 minutter til Oslo S og går ca 5 ganger i timen store deler av dagen på hverdager.

    Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka med lysløper, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Flott skateanlegg («Pyramiden») i Kolbotn sentrum.
    Adresse
    Klaus Egges vei 46 1410 Kolbotn
    Matrikkel
    Gnr. 247 bnr. 439 i Nordre Follo kommune
    Innhold
    Underetasje: Hall, trapp, kjellerstue/hobbyrom, bad, vaskerom, 2 soverom, garderoberom og bod.

    1. etasje: Trapp, stue/spisestue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom. Uinnredet kaldtloft med masse lagringsplass, med adkomst via loftsluke i soverom.

    I tillegg:
    - Garasje på hele 23 kvm.
    - Utvendig bod på østsiden av boligen på 5 kvm.
    - Bod og liten redskapsbod på baksiden av garasjen.
    Standard
    Innholdsrik enebolig over 2 plan. Helt ny underetasje i 2024.

    Kjøkken:
    Kjøkkeninnredning med hvitevarer og profilerte fronter på skuffer og skapdører. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett greps blandebatteri. Kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn integrert i høyskap. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator tilkoblet mekanisk avtrekk på loft. Lys og stikkontakter under takhøye overskap. Utgang til terrasse. Parkett på gulv. Malt tapet på vegger. Folierte trefiberplater i himling med lyslampe.

    Bad underetasje:
    Baderom fra 2024. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med lys. Stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med glassdør, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Fuktstyrt avtrekksvifte i vegg samt mekanisk avtrekk tilkoblet avtrekksvifte loft. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights. Nytt åpningsbart vindu. Det er lagt nytt rørsystem (rør i rør, med fordelerskap og stoppekraner med tilgang fra vaskerommet).

    Vaskerom underetasje:
    Vaskerom oppgradert i 2017 og 2024. Gulvstående innredning med laminert benkeplate. Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på 200 L. Avtrekksventil i vegg samt himling. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført i malt panel. Opplysninger fra selger: I 2017 ble det lagt nytt gulv med fliser og varmekabler, ny varmtvannsbeholder, nytt sluk samt ny innredning av Ski VVS AS. Støpen i gulvet inneholder tetting mot radon. I 2024 ble veggene renovert (OSB-plater med gips). Det ble installert nytt åpningsbart vindu og ny stakekum.

    Bad 1. etasje:
    Flislagt bad fra år 2002. Badekar med veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med hyllekant. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speilskap med overlys. Knagger/ håndklestang. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Åpningsbart vindu. Gulvfliser og veggfliser. Folierte trefiberplater i himling med lyslampe. Innredning fra 2022.

    Uteplass utenfor 1. etasje:
    Vestvendt terrasse med utgang fra stue og kjøkken, med topp solforhold og utsikt. Terrassebord i overflatebehandlet tre på gulv. Malt rekkverk i tre. Delvis overbygget. Markiser. Stikkontakter på vegg.

    Uteplass utenfor det ene soverommet i 1. etasje:
    Østvendt terrasse fra 2024 med utgang fra ett soverom. Terrassebord i overflatebehandlet tre på gulv. Adkomst til utvendig bod.

    Overflater øvrige rom i underetasje:
    Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. Gulvflater belagt med fliser samt korkvinyl. Gulvvarme i hall, to soverom og kjellerstue (nye varmekabler hall, ett soverom og kjellerstue). Vegger utført i glatte malte flater (OSB-plater og gips utenpå). Himlingsflater utført i glatte malte flater samt malt panel. Montert downlights i hall. Nye hvite profilerte innerdører. Underetasjen er totalrenovert i 2024 og det er etter selgers opplysninger støpt sammenhengene gulv i alle rom (untntatt vaskerom og bad) med radonsperre under støp.

    Overflater øvrige rom i 1. etasje:
    Gulv med parkett. Vegger med malt strietapet/ tapet. Himling med folierte trefiberplater/malt trekledning. Downlights i stue. Skyvedørsgarderobe i 2 soverom. Profilerte innerdører.

    Opplysninger fra selger:
    2010: Murt opp biloppstillingsplass på utsiden av garasjen og satt opp rekkverk (anleggsgartner Jan Gaarde Nilsen). Setningsskade i muren ble reparert i 2022 (Jan Gaarde Nilsen).
    2014: Terrasse fornyet, utvidet og tettet mot regn utenfor inngangspartiet. Husfasade mot vest ble skiftet panel. Vinduer i soverom i underetasje mot nord ble skiftet, vindu i kjellerstue ble skiftet. (Tømrermester Bjørnerud.) Det ene hjørnet på terrassen heller litt.
    2016: Snekret utebod på baksiden av huset (egeninnsats).
    Ca 2017: Montert ny, elektrisk garasjeport v/Mora.
    2018: Installert radonsug (Radonmannen AS).
    2022: Nye takrenner og pipebeslag utført av Stanec Service. Takstein på hus og garasje renset for mose, impregnert og fornyet ved egeninnsats.
    2022: Hus, garasje og boder malt.
    2023: Yttertak på bolig og garasje rengjort, grunnet og malt.
    2024: Totalrenovering underetasje (Ocab).
    2024: Totalrenovering bad underetasje (Ocab).
    2024: Kjøkkenvegger og kjøkkeninnredning malt.
    2024: Lagt ny drenering (Isodren) med inspeksjonsrør og avlastningskum (Oslo drenering).
    2024: Ny ytterdør med sidefelt.
    2024: Snekret platting/terrasse på baksiden av huset (egeninnsats).
    2024: Nytt sikringsskap (Råde Elektro).
    Sammendrag av tilstandsgrad
    Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

    Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

    TG1: 76 %.
    TG2: 21 %.
    TGIU (ikke undersøkt): 3 %.
    TG3 er ikke benyttet.
    Utstyr
    Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

    For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
    Bebyggelsen
    Enebolig oppført i 1983.
    Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Grunnmur i mur/betong. Yttervegger har stående trekledning/pusset mur på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein.

    Garasje oppført i 1983.
    Frittstående garasje i trekonstruksjon. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein. Elektrisk leddport med belysning. 2 vinduer.

    Frittstående bod i trekonstruksjon.

    Se tilstandsrapport for detaljer.
    Oppvarming/teknisk
    Gulvvarme i hall, to soverom, kjellerstue, bad og vaskerom i underetasje. Ildsted i stue.

    Naturlig ventilasjon i kombinasjon med mekanisk avtrekksvifte på loft. Mekanisk (balansert) fra 2 soverom og kjellerstue.

    Sikringsskap er plassert i soverom underetasje. Automatsikringer. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 50 AMP. Renovert i 2024 med ny hovedsikring, nye jordfeilautomater, nytt overspenningsvern, kurs for fremtidig Elbil-lader, ny avdekning/renoveringsramme og målesløyfe.

    Boligen er tilknyttet Sector alarm på brann og innbrudd. Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt på 629 kvm.
    Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, støttemurer, trapper, hekkplanter, busker, trær, plen og beplantning.
    Parkering
    Parkering i garasje. Rikelig med parkeringsplasser på asfaltert gårdsplass.
    Løpende kostnader:
    Kommunale avgifter utgjør for inneværende år kr. 7 352,-. Avhenger av eget vannforbruk og beløpet er basert på årlig forbruk på 58 m3. En familie må påregne et større forbruk.
    Bygningsforsikring ca kr 7 000,- pr år.
    Strømforbruk ca 15 000 KWh pr år (forbruk i 2022).
    Kostnad for kabel-tv: kr 7 188/internett kr. 9 588,- pr år.
    Leverandør av kabel-tv og Internett (fiber): Telenor.
    Det er også lagt inn fiber fra GlobalConnect som alternativ leverandør av TV og internett.
  • Bygninger

    Arealer og fordeling per etasje
    Totalt BRA 204 kvm består av:
    - BRA-i (internt bruksareal): 176 kvm
    - BRA-e (eksternt bruksareal): 28 kvm
    - TBA (terrasse-/balkongareal)  56 kvm

    Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

    Første etasje:
    - BRA-i: 94 m² (Trapp, stue, spisestue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom)
    - TBA: 56 m² (terrasser).

    Underetasje:
    - BRA-i: 82 m² (Hall, trapp, kjellerstue/hobbyrom, bad, vaskerom, bod, to soverom og garderobe)

    Garasje: BRA 23 m²:
    Frittstående bod: BRA 5 m².

    Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
  • Offentlige forhold

    Vei, vann og avløp
    Offentlig med privat ledningsnett. Avløpsrør kontrollert av Olimb Rørfornyelse AS i 2023.
    Reguleringsplan
    Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
    Ferdigattest/brukstillatelse
    Midlertidig brukstillatelse for eneboligen og ferdigattest for garasje foreligger.
  • Økonomiske forhold

    Prisantydning
    9 900 000,-
    Formuesverdi
    Formuesverdi : 1 900 200,- Sekundær formuesverdi : 6 840 719,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
    Energiforbruk og energimerking
    Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
    Finansiering
    Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
    Boligkjøperforsikring
    Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

    Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

    Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
    Oppgjør
    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

    Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
  • Annet

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
    Arealangivelser i salgsoppgaven
    Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport (datert 04.07.2024).
    Andre opplysninger
    Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
    Budgivning
    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
    Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
    Overtagelse
    Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
    Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

    Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
    Lov om hvitvasking
    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
    Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg