Komplett salgsoppgave

Odins vei 19 E

Selveid rekkehus over 2 plan - Solrikt - Barnevennlig - Garasje - Fin intern beliggenhet - Garasje - 3 soverom

  • Totalpris 5 292 144
  • Prisantydning 4 750 000
  • Omkostninger 144 144
  • BRA 98m2
  • P-Rom 90m2
  • Soverom 3
  • Bad 1
  • Byggeår 1969
  • Boligtype Rekkehus
  • Eierform Eierseksjon
  • Energimerke G
  • Felleskost/ mnd 4 290,-

Om boligen

Moderne rekkehus over 2 plan. Fin intern beliggenhet i et meget barnevennlig område. Kort vei til barnehager, skoler og det meste man trenger i hverdagen. Få minutters tilnærmet bilfri gangvei til barnehager, barneskole og ungdomsskole. Bussforbindelse med rutebuss fra tidlig til sent ligger rett ved. For øvrig ekspressbuss-forbindelse til byen morgen og ettermiddag (omkring 25 min) fra Tårnåsen. Gangavstand til Kolbotn togstasjon (direkte tog tar omkring 12 minutter til Oslo S). Ca. 20 min med bil til Oslo sentrum. Nærmeste butikk er på Extra på Hellerasten og Rema 1000 i Ormerudveien. Ellers er det gangavstand til Kolbotn Torg med ca 60 butikker og andre servicetilbud, Kolben Kulturhus med kino, bibiotek og scene. Marka med lysløype byr på flotte turmuligheter sommer som vinter.

  • Eiendommen

    Beliggenhet
    Rekkehuset ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Tårnåsen, nordøst for Kolbotn sentrum og nær grensen mot Oslo. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur. Vinterstid er det populært å ake i Osmundbakken som ligger mellom skolen og boområdet.

    Det er få minutters gange til marka med rekreasjonsområder, turstier, skiløyper og flere småvann. Fra eiendommen er det ca. 10 min til nærmest løypenett mot Østmarka og til turområdet på Grønnliåsen. Sistnevnte er kjempehyggelig med historiske Kongeveien, utsiktsplasser og bålplasser.

    Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. I tilknytning til Tårnåsen skole er det fint skogsterreng som innbyr til aktivitet. Her er det blant annet ballbinge, ski/trimløype, sykkelløype og flere lekeapparater. På Greverud er det 18-hulls golfbane.

    Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud. På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg.

    Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand og Hvervenbukta ved Bunnefjorden Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd og Kolben Kulturhus.

    Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra og Rema 1000. Det er kort vei til Kolbotn sentrum med gågater og Kulturhus. Kolbotn torg har 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil.

    Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Tårnlia som ligger ca. 200 m fra boligen. Hyppige bussavganger til byen hvert 15 minutt. Herfra bruker bussen omlag 30 min til Oslo. I helgene er det nattbuss. Ønsker en å benyttet toget fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget ca. 10-15 min.

    Med bil fra Tårnåsen tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 11 min til Ingierstrand, 15 min til Vinterbro senter, 16 min til Ski Storsenter, 16 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn.

    Eiendommen har gangavstand til Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole. Barneskolen ble bygget ny i 2010 og det er trygg, bilfri skolevei omlag 300 meter fra eiendommen, noe som virkelig forenkler hverdagen. Kommunen har god barnehagedekning og nærmeste videregående er Roald Amundsen vgs.
    Adresse
    Odins vei 19 E 1413 Tårnåsen
    Matrikkel
    Gnr. 249 bnr. 506 snr. 5 orgnr. 975488233 i Nordre Follo kommune
    Innhold
    1. etasje: Entré, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt terrasse på 26 m² i tillegg til østvendt terrase på 2 m² ved inngangspartiet.

    2. etasje: Gang, bad, toalettrom og tre soverom.

    Boligen disponerer en bod ved inngangsparti med utvendig adkomst på 8 m².
    Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjerekke.
    Standard
    Kjøkken:
    Kjøkkenløsning fra 2007. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og heltre benkeplate. Overskapsbelysning og stikkontakter. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Frittstående oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og kombiovn samt induksjonstopp, montert komfyrvakt og kjøleskap med frysedel. Fritthengende ventilator med avtrekkskanal. Gulvflate belagt med laminat. Veggoverflater utført i malt tapet samt parkett/laminat på vegger bak overskap/høyskap. Himlingsflate utført i malt glatt
    flate med downlights.

    Bad:
    Baderom fra 2007. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i eikepanel med downlights. Veggmontert innredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med belysning og stikkontakt. Dusjkabinett med glassdører og ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fordelerskap med stoppekraner plassert i vegg med tilkomst fra servantskap. Avtrekksventil plassert i himling.

    Toalettrom (ikke våtrom):
    Toalettrom fra ca 2007. Gulvflate belagt med laminat. Veggoverflater utført med fliser samt eikeplate. Himlingsflate utført med eikeplate og downlights. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Gustavsberg. Avtrekksventil plassert i vegg.

    Øvrige rom:
    Gulvflater belagt med laminat. Veggoverflater utført i malte glatte flater. Himlingsflater utført i malte glatte flater, montert downlights i himlingsflater i 2. etasje. Hvite glatte/profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom 1. Garderobeskap i entré, gang 2. etasje samt på soverom 2 og 3. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer samt yttervegger.

    Loft - uinnredet/råloft:
    Uinnredet kaldtloft. Adkomst via luke med trapp. Synlige taksperrer.

    Innvendig trapp i metall og trekonstruksjoner
    Sammendrag av tilstandsgrad
    Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

    Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

    TG1: 52% TG2: 39% TGIU (ikke undersøkt) 9%
    TG3 er ikke benyttet.
    Utstyr
    Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
    Bebyggelsen
    Boligbygg over 2.etasjer. Grunnmur av betong. Yttervegger, bærende konstruksjoner og skillende dekke av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater fra 2023, shingel på takoverbygg ved inngangsparti. Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt og kodelås. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2022.

    Utgang fra stue til vestvendt terrasse belagt med terrassebord på 26 m². Levegger i trekonstruksjoner. Montert markise.
    Terrasse ved inngangsparti i trekonstruksjoner belagt med terrassebord på 2 m².
    Oppvarming/teknisk
    Boligen er elektrisk oppvarmet.

    Vannrør av typen rør-i-rør system. Fordelerskap med stoppekraner for rør-i-rør system plassert i vegg på bad. Stoppekran under kjøkkenbenk.
    Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder fra 2007 plassert på kaldtloft. Naturlig ventilasjon.

    Boligen har røykvarslere tilknyttet felles varslingssystem samt håndholdt brannslukkingsapparat.
    Beskrivelse av tomt
    Sameiet består av 102 seksjoner med felles tomteareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/internveier, gressplen, trær og diverse beplantning.
    Parkering
    Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjerekke. Utvendige parkeringsplasser er i hovedsak forbeholdt gjester Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser.
    Det er etablert et kollektivt anlegg for el-bil lading. Anlegget består av 20 utvendige rotasjonsplasser fordelt på begge parkeringsplassene. Det er kun mulig for beboere med eget abonnement å bruke anlegget. Beboere kan bestille lade-abonnement hos CircleK.
    Beskrivelse av sameiet:
    Valhall Boligsameie er et veldrevet sameie som de siste årene har gjennomført et stort vedlikeholdsprosjekt på bygningsmassen. Styret har gjennom perioden arbeidet aktivt med oppfølgingen av vedlikeholdsprosjektet, med fokus på ferdiggjøring av den siste delen av prosjektet. Dette har inkludert etterarbeid, behandling av reklamasjoner, sluttbefaringer og løpende ferdigstillelse av rekkehusene.

    Sameiet organiserer en årlig dugnad for vedlikehold av og opprydning på fellesarealet. Det er forventet at seksjonseiere stiller opp for fellesskapet. Gressklipping av fellesarealene fordeles mellom rekkene etter avtale, og disse områdene skal holdes presentable og hyggelige.

    Husdyrhold må ikke være til sjenanse for naboer og omgivelsene.

    Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave. Øvrig informasjon om sameiet kan du få tilsendt ved hendvendelse til megler.
    Løpende kostnader:
    Månedlige felleskostnader utgjør kr 4 290,- prer måned.
    Felleskostnader inkluderer forretningsførsel, bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld og kabel-tv
    Fordelt på følgende måte:
    Herav:
    Felleskostnader 3 756,-
    Kabel-tv 534,-
    Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4 475,- (økning av felleskostnadene som følge av administrasjonskostnader knyttet til individuell nedbetaling av fellesgjeld, IN-ordning).

    Kommunale avgifter utgjør kr 18 720,- per år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på vannforbruk på 110 m3 (boligen har ikke vannmåler). Selgers strømforbruk er oppgitt til 10 500 kWh pr. år.

    Sameiet har lån i Handelsbanken med følgene betingelser:
    Annuitetslån med restsaldo kr. 40 060 207,- med restløpetid på 27 år og 11 mnd.
    Det er 12 terminer per år og flytende rente på 6,95% per 23.04.2024

    Lån på ca. 41 millioner (per april 2024) har fått administrasjonsavtale (IN ordning). Seksjonseiere kan innfri sin del ved forfall 1.5 og 1.11. Slik nedbetaling avtales med forretningsfører i god tid før betalingsfrist. Det er en administrasjonsavtale på lånet (IN avtale) som medfører en økning av fellesutgiftene med 4,32%.
  • Bygninger

    Type, eierform og byggeår
    Rekkehus Eierseksjon, oppført i 1969
    Arealer og fordeling per etasje (NY)
    Totalt BRA 98 m² består av:
    - BRA-i (internt bruksareal): 90 m²
    - BRA-e (eksternt bruksareal): 8 m²
    - TBA (terrasse-/balkongareal)  28 m²

    Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
    Første etasje:
    - BRA: 45 m²
    - BRA-i: 45 m² (Entré, stue og kjøkken)
    - BRA-e: 8 m² (Bod ved inngangsparti)

    Andre etasje:
    - BRA: 45 m²
    - BRA-i: 45 m² (Gang, bad, toalettrom og tre soverom)

    Garasje
    Garasjeplass i felles rekke.

    Takhøyder 2. etasje: ca 2,34 meter på bad og ca 2,36 meter i øvrige rom.
    Takhøyder 1. etasje: ca 2,33 meter.
    P-ROM: 90 m². Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex datert 28.05.2024 for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Arealet på kaldtloft er ikke oppmålt grunnet lagrede gjenstander på befaringstidspunktet, grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig
    som bruksareal.

    Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
  • Tomt

    Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
    Eierform: Eiet tomt
  • Offentlige forhold

    Vei, vann og avløp
    Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Utvendige vann og avløpsrør vurdert til å være fra byggår.
    Reguleringsplan
    Området er regulert konsentrert småhusbebyggelse, felles lekeareler for barn, felles parkeringsplass og kjørevei.
    Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 500 meter fra eiendommen.
    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for nybygget datert 09.02.1976 og for overbygget inngangsparti datert 03.05.1993.
  • Økonomiske forhold

    Prisantydning
    4 750 000,- / Fellesutgifter: 4 290,- pr. mnd Herav: Felleskostnader 3.756,- Kabel-tv 534,- Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4.475,-
    Formuesverdi
    Formuesverdi : 1 256 522,- Sekundær formuesverdi : 4 774 783,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
    Energiforbruk og energimerking
    Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
    Forsikring
    Gjensidige Forsikring Polisenummer: 92264452
    Finansiering
    Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
    Boligkjøperforsikring
    I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
    Oppgjør
    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
    Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
  • Sameie

    Diverse opplysninger
    Sameie: Valhall Boligsameie, Orgnr.: 975488233 Andel fellesgjeld: 398000, Andel fellesformue: 59356, Total gjeld: 40060207, Oppdatert pr: 23.04.2024
    Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
    Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
    Vedtekter, regler, regnskap ol.
    Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).
  • Annet

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
    Andre opplysninger
    Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
    Budgivning
    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
    Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
    Overtagelse
    Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
    Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

    Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
    Lov om hvitvasking
    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
    Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg