Komplett salgsoppgave

Nordbråtenveien 5A

Lys og tiltalende enebolig med hybel - Fritt utsyn og flere uteplasser - Carport med el-lader og godt med lagringsplass

  • Totalpris 10 463 494
  • Prisantydning 10 190 000
  • Omkostninger 273 494
  • BRA 247m2
  • P-Rom 199m2
  • Tomteareal 732m2
  • Soverom 5
  • Bad 3
  • Byggeår 1979
  • Boligtype Enebolig
  • Eierform Selveier
  • Energimerke D

Om boligen

Nordbråtenveien 5A - enebolig med hybel beliggende i et hyggelig og stille boligområde nord for Kolbotn sentrum. Det er gangavstand til flere barnehager, Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. I tillegg kort vei til både togstasjon og bussholdeplass (sone 1). Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet.

Påkostet og moderne hoveddel bestående av kjøkken med integrerte hvitevarer fra 2017, lekkert bad fra 2020, bad/vaskerom fra 2017, stor stue/spisestue med utgang til vestvendt terrasse og østvendt balkong samt 4 soverom med god størrelse. Hybelen er utleid for kr. 13 000,- pr måned og inneholder stue, kjøkken, bad fra 2006 og soverom. Hybelen disponerer også en uteplass på 22 kvm.

Carport med el-billader og rikelig med bodplass.

  • Eiendommen

    Beliggenhet
    Enebolig med hyggelig og sentral beliggenhet. Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse i stille område nord for Kolbotn sentrum.

    Barnevennlig og hyggelig bomiljø med mange barnefamilier i området. Romslig og godt utstyrt lekeplass med fotballbane i retning barneskolen.

    Sentralt med gangavstand til både Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Kolbotn skole har vært under rehabilitering og utvidelse, og innehar nå blant annet nyere flerbrukshall. Flere barnehager i nærområdet.

    Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. I Kolben kulturhus er det kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Tårnhuset Bistro er et populært spisested blant lokalbefolkningen.

    Kolbotn sentrum er knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Fra Kolbotn togstasjon: Det tar ca 17 min tog fra Kolbotn til Oslo S og det er hyppige avganger. Videre er det kort gangavstand til Rosenholm stasjon. Toget fra Rosenholm til Oslo S tar ca. 15 minutter. Rosenholm ligger forøvrig i sone 1 (Oslo-takst).

    Boligen er rett ved bussholdeplass både i takstsone 1 og 2S. Forbindelse til Hauketo/Oslo og Kolbotn. I tillegg er det ca. 10 min. gangavstand til buss nr. 81 i Prinsdalen, med 5 minutter mellom avgangene i rush.

    Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Sykkelavstand til en rekke fritidstilbud som Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner, Gjersjøen med bade- og fiskevann, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m.

    Kommunen har et aktivt idrettsmiljø som tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, langrenn, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Kunstsnøløype på golfbanen på Greverud. Flott skateanlegg (Pyramiden) i Kolbotn sentrum.

    Kort avstand til større friluftsområder som Svartskog, Østmarka og Sørmarka, med turmuligheter både sommer og vinter. Østmarka har et rikt løypenett om vinteren med flere serveringssteder.
    Adresse
    Nordbråtenveien 5A 1410 Kolbotn
    Matrikkel
    Gnr. 238 bnr. 439 i Nordre Follo kommune
    Innhold
    1. etasje: Entré, trappegang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til vestvendt platting og østvendt balkong fra stue. Uinnredet kaldtloft med adkomst via takluke med stige i trappegang 1. etasje.

    Underetasje: Trappegang, bad/vaskerom, to soverom og bod. Hybel med soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue i hybel til uteplass.

    I tillegg:
    - Frittliggende carport med bod på 29 kvm. Carporten er oppmålt til 14 kvm og tilliggende bod er på 15 kvm.
    - Frittstående bod på 9 kvm.
    Standard
    Enebolig over 2 plan med hybel.

    Hoveddel:

    Kjøkken i 1. etasje:
    Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2017. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate, glassplate og fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og nedfelt platetopp. Vegghengt ventilator med mekanisk avtrekk ut av boligen. Lekkasjestopper med fuktsensor er plassert i benkeskap under oppvaskkum. Komfyrvakt over platetopp.

    Bad i 1. etasje:
    Baderom fra 2020. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med integrert lys. Dusjhjørne med glassvegg og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk er plassert på vegg. Flislagt gulv med varme. Vegger med fliser og malte flater. Nedsenket himling med malt flate og downlights.

    Platting ved inngangspartiet:
    Nordvendt platting ved inngangspartiet på 5m². Inngangspartiet er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Inngangspartiet har i tillegg utebelysning.

    Vestvendt platting utenfor stue i 1. etasje:
    Utgang fra stue til vest-vendt platting på 74m². Plattingen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Plattingen har i tillegg utebelysning og stikkontakter.

    Østvendt balkong utenfor stue i 1. etasje:
    Utgang fra stue til østvendt balkong på 17m². Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Balkongen har i tillegg solskjerming og utebelysning.

    Overflater øvrige rom i 1. etasje:
    Gulvflater er belagt med parkett. Belegg med gulvvarme i entré. Vegger og himlinger er malte flater. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom 1 og entré.

    Bad/vaskerom i underetasje:
    Baderom/vaskerom fra 2017. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med glassvegg og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Vegghengt skap for utslagsvask. Nedsenket utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Benkeplater av laminat. Varmtvannsbereder. Inspeksjonsluke for hovedstoppekran er plassert i benkeskap. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk er plassert på vegg. Flislagt gulv med varme. Vegger med fliser og malte flater.

    Overflater øvrige rom i underetasje:
    Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. Gulvflater er belagt med parkett og malt betong i bod. Vegger og himlinger er malte flater og ubehandlede flater i bod. Profilerte innerdører.

    Hybel:

    Kjøkken hybel:
    Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, vaskemaskin. Integrerte hvitevarer. Mikrobølgeovn, stekeovn og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap med mekanisk avtrekk ut av boligen. Lekkasjestopper med fuktsensor er plassert i benkeskap under oppvaskkum. Komfyrvakt over platetopp.

    Bad hybel:
    Baderom fra 2006. Vegghengt servantskap med glatt front. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk er plassert på vegg. Flislagt gulv med varme. Vegger med malte flater og fliser. Himling med malt flate.

    Uteplass utenfor hybel:
    Utgang fra stue i hybel til østvendt platting på 22m². Plattingen er belagt med terrassebord og fliser. Plattingen har i tillegg utebelysning.

    Overflater øvrige rom i hybel:
    Underetasjen er hovedsakelig innredet med utlektede vegger. Enkelte vegger er uinnredet. Gulvflater er belagt med tregulv. Vegger med malte flater og trekledning. Himlinger med malte plater. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom.
    Sammendrag av tilstandsgrad
    Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

    Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

    Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
    TG1 (i orden): 64 %.
    TG2 (alder, slitasje, skader mv): 24 %.
    TG3 (strakstiltak nødvendig): 7 %.
    TGIU (ikke undersøkt) 5 %.

    TG3 er gitt til konstruksjoner (i rom under terreng):
    TG3 er satt på bakgrunn av at ved hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for kondens-/fuktproblematikk. Det er observert plast i vegg mot grunnmur. Grunnet disse observasjonene er det foretatt fuktmåling med pigg i treverk. Målingene viser vektprosent på 30,3%. Tiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag er for utbedringer.

    Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i kosntruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.

    Det er foretatt hulltaking på soverom i hybel og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 75,9 %, temperatur 21,1 grader C og duggpunkt 16,7 grader C. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-.

    TG3 er gitt til fuktmåling i lukkende konstruksoner (drenering):
    TG3 er satt på bakgrunn av at ved hulltaking i forbindelse med fuktmåling i utlektede kjellervegger på underetasjens innvendige side viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for kondens-/fuktproblematikk. Det er observert plast i utlektet kjellevegg mot grunnmur. Grunnet disse observasjonene er det foretatt fuktmåling med pigg i treverk. Målingene viser vektprosent på 30,3%. Tiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag er for utbedringer på utvendig side.

    Videre er det gitt TG3 til:
    - Trapp opp mot dukkestue da det mangler rekkverk på en side av trappen (sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-).
    - Forhøyning av fjell i terreng på tomten da det mangler rekkverk (sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-).
    - Forstøtningsmurer av natursteinsblokker da det mangler rekkverk (sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-).
    - Forstøtningsmur av betongstein ved trapp til inngangsparti da det mangler rekkverk (sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-).
    - Forstøtningsmur av betong ved frittstående utebod da det mangler rekkverk (Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-).

    Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.
    Utstyr
    Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

    For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
    Bebyggelsen
    Enebolig oppført i 1979.
    Boligen er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av lettklinkerblokker. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger med bindingsverk av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takplater. Boligen har to profilerte entrédører fra 2017 meg glassfelt. To terrassedører med karmer av tre og 2-lags glass fra 2017. Vinduer med karmer av tre og 2-lags og 3- lags glass fra 2016, 2017 og 2022.

    Frittliggende carport på 14m² med tilliggende bod på 15m². Carport/bod er oppført med gulv av betong. Vegger av murkonstruksjoner. Pulttak av trekonstruksjoner tekket med membran/takpapp.

    Frittstående utebod på 9m². Boden har støpt gulv mot grunn. Yttervegger med bindingsverk av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Pulttak av trekonstruksjoner tekket med membran/takpapp.

    Se tilstandsrapport for detaljer.
    Oppvarming/teknisk
    Boligen er oppvarmet med elektrisitet, kombinert med peisovn i stue. Toshiba varmepumpe plassert i stue.

    Vannrør av typen rør-i-rør og kobber. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner er plassert på vaskerom. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner er plassert på bad i hybel. Hovedstoppekraner er plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder er plassert på vaskerom.

    Sikringsskap i boligen for hoveddel: sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i trappegang i underetasje.

    Sikringsskap i boligen for hoveddel og hybel: sikringsskap med automatsikringer er plassert i trappegang i underetasje.

    Sikringsskap i bod ved carport: sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod ved carport.

    Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt på 732 kvm.
    Tomteareal er opparbeidet med blant annet asfaltert innkjørsel, plenarealer og diverse beplantning.
    Parkering
    Parkering i carport og på asfaltert gårdsplass.
    Løpende kostnader:
    Kommunale avgifter ca kr. 29 339,- pr år (årsprognose fra kommunen).
    Forsikring (kun bygning) ca kr. 8 724,- pr år.
    Stipulert strømforbruk ca 25 000 pr år.
    Kostnad for internett ca kr. 8 472,- pr år.
    Kostnad for tv: ca kr. 5 568,- pr år.
  • Bygninger

    Arealer og fordeling per etasje
    Totalt BRA 247 kvm består av:
    - BRA-i (internt bruksareal): 209 kvm.
    - BRA-e (eksternt bruksareal): 38 kvm.
    - TBA (terrasse-/balkongareal)  118 kvm.

    Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
    Første etasje:
    - BRA-i: 108 m² (Entré, trappegang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning).
    - TBA: 96 m² (Vestvendt platting, nordvendt inngangsparti og østvendt balkong).

    Underetasje:
    - BRA-i: 101 m² (Trappegang, bad, bad/vaskerom, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, rom benyttet som soverom og innvendig bod).
    - TBA: 22 m² (Østvendt platting utenfor hybel).

    BRA 29 m²: (Frittliggende carport med bod)
    BRA 9 m²: (Frittliggende utebod)

    Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent innredning av rom benyttet som soverom 3 og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan derfor ikke verifiseres om rommet er godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter bruken på befaringsdagen.

    Takhøyder er på tilfeldige steder i boligens 1. etasje oppmålt til 2,37 meter i stue og kjøkken, og 2,32 meter i øvrige rom.
    Takhøyder er på tilfeldige steder i boligens underetasje oppmålt til 2,22 meter på soverom 4 og bad/vaskerom, 2,26 meter på bad i hybel, og 2,33 meter i øvrige rom.

    Arealene er plassmålt, beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023 og hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  • Offentlige forhold

    Vei, vann og avløp
    Offentlig adkomstvei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.

    Det fremkommer på kartet over ledninger i bakken at det er en nedgravd oljetank på eiendommen (under terrassen mot vest). Det er ukjent om denne er tømt og sanert.
    Reguleringsplan
    Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

    Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).

    Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
    Tinglyste rettigheter og servitutter
    Doknr: 7404. Tinglyst 13.10.1978. Bestemmelse om kloakkledning.
    Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

    Det er innhentet kopi av nevnte servitutt. Denne kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
    Ferdigattest/brukstillatelse
    Midlertidig brukstillatelse (datert 20.02.1979) foreligger.

    Det foreligger godkjente bygningstegninger, men det er enkelte avvik fra disse. Dette gjelder blant annet:
    - Tidligere sportsbod i underetasje er innlemmet i tidligere vindfang og benyttet som soverom.
    - Bad og sauna i underetasjen er utvidet til bad/vaskerom.
    - Del av entré/vindfang i underetasjen har blitt til bad.
    - Tidligere vaskerom og hobbyrom har blitt soverom.

    Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.

    Approbasjon av tilbygg (garasje sprengt inn i fjell) samt godkjente tegninger av carport foreligger. Tegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

    Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
  • Økonomiske forhold

    Prisantydning
    10 190 000,-
    Formuesverdi
    Formuesverdi : 2 214 222,- Sekundær formuesverdi : 8 414 045,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
    Energiforbruk og energimerking
    Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
    Forsikring
    Storebrand Polisenummer: 2734839
    Finansiering
    Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
    Boligkjøperforsikring
    Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

    Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

    Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
    Oppgjør
    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

    Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
  • Annet

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
    Arealangivelser i salgsoppgaven
    Arealangivelsene er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
    Andre opplysninger
    Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
    Budgivning
    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
    Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
    Overtagelse
    Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
    Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

    Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
    Lov om hvitvasking
    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
    Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg